Ingredienser

Vores navn Gefjun er en gammel nordisk version af navnet Gefion: Gudinden, som pløjede Sjælland ud af den svenske muld. Vi vil have vores gins til at dufte som hendes parfume, som en frisk nypløjet mark og dansk sommer. Vores whiskyer skal dufte af jorden, vinden i hendes hår og sveden på hendes pande fra den gang, hun svingede ploven og skabte vores skønne, flade og (til tider) solskinsrige ø.

Vand

Det starter alt sammen med vand. Vand til både whisky og gin spiller en enorm rolle i forhold til hvordan spiritussen ender med at smage. Kalk og andre mineraler gør meget af forskellen på en god og en dårlig spiritus. Vi har været til en masse vandsmagninger fra brønde rundt omkring på øen og endte med en ved Vallør mosen. Vallør brønden ligger mellem en mose og en stor skov hvilket gør at det er noget af det reneste vand på hele Sjælland. Dette må være det tætteste vi kan komme på smagen af Sjælland.

Æbler

Efter mange smagninger besluttede vi at gå med en gin baseret på æbler. Til smgninger blev vi ved med at komme tilbage til engelske gins som William Chase. Denne fuldfede næsten whisky-ish natur drog os ind. Og vi så mange af de samme karakteristikker ved andre æble-baserede gins. Vi har fundet den perfekte æbleplantage på en lilleø ved navn Lilleø, hvor frugttræerne har været nød til at slås med jorden for at stå ordentligt fast i hundredevis af år.

Botanicals

Botanicals til gin er hel videnskab med mange forskellige spændende og unikke blandinger og muligheder. Hos Gefjun gik vi med simplicitet fremfor mudrethed. Vi synes at gin der for mange botanicals mudrer smagsindtrykket. Vi vil have en gin som smager som der hvor den kommer fra.

Flasken

Den sidste ingrediens i både whisky og gin er flasken. Flaskens udseende primer ens sind for en type af smagsindtryk. Derfor har kigget på mange forskellige flasker fra andre destillerier. Vi kan rigtig godt lide kompaktheden af denne 0.5L flaske. Ligesom dens tyngde på grund af den tykke bund. Kronen på værket er en glasprop.

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.