Vores historie

JULI 14 2018: POLTERABEND

Alan og Michael mødes for første gang til en polterabend for en fælles ven. God mad bliver serveret (bacon-toast) og mange øl og whisky blev drukket. På et tidspunkt i løbet af aftenen falder snakken på produktion af spiritus og Alan overbeviser Michael at han burde være med på et whisky projekt som Alan har arbejdet på. Da Michael er en stor whisky fan vil han selvfølgelig gerne være med. Alan og Michael bliver enige om at snakke mere til bryluppet.

AUGUST 2018: BRYLUPPET

Alan og Michael mødes igen til brylluppet. Sent om aftenen spørger Alan Michael hvornår Michael synes de skal starte. “Starte med hvad?” spørger Michael. Michael kan ikke huske han havde sagt ja til at joine et whisky projekt men synes det lyder som en god ide og joiner projektet (igen). Alan og Michael bliver enige om at mødes et par måneder senere for at planlægge.

NOVEMBER 2018: MISSIONEN

Alan og MIchael mødes på whiskybaren Lidkøb for at smage whisky og planlægge. Store ord bliver sagt, der var en del viften med armene, slåen på bordene, whisky der blev sniffet og drukket. Til sidst kommer de op med hvad der bliver Gefjun’s hoved mission: At producere unik spiritus via nano-batches og at sigte efter en carbon negativ produktion så hurtigt som muligt.

Michael er fornyligt blevet far og Alan har travlt med at flytte ind i et nyt hus, så de bliver enige om at starte projektet i Januar 2019 når ting er faldet mere på plads i privaten.

JANUARY 2019: BEGYNDELSEN

Alan er den profesionelle brygger, da han har eksperimenteret en del med forskellige øl-type drinks såsom rigtig vikinge mjød baseret på honing. Michael er iværksætteren som har været en del af en del forskelige startups. Selvom de er erfarne indenfor hver deres felter så er der ingen af dem som har været involveret i spiritus produktion før. Så det første skridt er at lære faget og starte planlægningen af de første dråber. De besøger mange forskellige destillerier og gradvist kommer en plan til syne. De joines af Kenneth - en professionel kok.

FEBRUAR 2019: PLANEN

Efter at have studeret produktionsprocessen for spiritus bliver Alan og Michael enige om en plan. Selvom det startede med en kærlighed til whisky, så bliver de enige om at producere et gin-batch først for at sikre at Gefjun står på solid finansiel grund før de starter på whisky produktionen, som pga kravene til lagring er meget dyrere og tager længere tid at lave. Grin produktionen vil også gøre det muligt for Alan og Michael at få feedback på produktionen af spiritussen. Og så joines de også af Klaus som er en biotech ingeniør.

MARTS 2019: PRODUKT(ERNE)

Da Gefjun nu starter med en gin går Alan og Michael igang med at finde ud af hvilken form for gin de vil lave til deres første batch. Så de joines af Mads, som er en erfaren bartender og restaurantør som også tilfældigvis er gin connoisseur. Mads tager Alan og Michael gennem mange smagninger før Alan og Michael bliver enige om en retning for deres gin. De bliver enige om at producere to typer: London Dry og en Navy, begge på en base af æbler.

APRIL 2019: DESTILLERIET 1.0

Alan og Michael begynder at planlægge Gefjun’s Destilleri 1.0. I startup verdenen er et vigtigt koncept at fejle hurtigt for at kunne forbedre produktet hurtigere. Den eneste måde firmaet kan gøre dette på er ved at holde et knivskarpt fokus. Alan og Michael bliver hurtigt enige om at Gefjuns fokus må være på smagen og det betyder at ingredienserne skal være i fokus. Derfor efter meget tænketid bliver Alan og Michael enige om at for deres første gin vil de finde et destilleri som kan lave en white-label gin for at de kan få mulighed for at fokusere på ingredienserne for at kunne lave det bedst mulige produkt. Dette betyder også at Alan og Michael kommer til at lære spiritus produktion fra de bedste før de starter turen til en whiskyen.

MAJ 2019: INGREDIENSERNE

Efter 2-3 måneders søgen er Alan og Michael nu endelig blevet enige om en gruppe af ingredienser til gin’en. Vand fra en brønd i Vallør, æbler fra Lilleø, lokale botanicals og til sidst en god og tung 0.5L bartender-venlig flaske. After a 2-3 months search Alan and Michael have finally settled on a group of ingredients for the gin. Water from a well in Vallør, Apples from Lilleø, local botanicals and finally, a good 0.5L heavy bartender-friendly bottle.

JUNI 2019: PIPELINEN

Alan og Michael starter med at planlægge post-produktionsskridtene, altså indpakning, transport, opbevaring og salg. De connecter med en del professionelle i spiritusbranchen såsom Bart (indpakning) og Bent (salg) for at sikre at de tænkt alt godt igennem. Planen er snart klar til at stå sin test.

AUGUST 2019: VENTEN

Alting er klar. Alan og Michael venter nu blot på æblerne på Lilleø er klar til at blive høstet. For de første ca 1300 flasker der bliver produceret sigter efter en æble høst på ca 6 tons. Når de er plukket og klar bliver de sendt til vores destilleri partner. Vi kan simpelthen ikke vente!

OKTOBER 2019: OPRINGNINGEN

Dagen kommer sidst i Oktober hvor vores frugtleverandør ringer og siger: “Æblerne er klar!”. Nu kulminerer et års planlægning i to travle uger, hvor æblerne bliver plukket, sendt, mostet, gæret og destilleret og i slutningen af November er vi klar med de sidste fintuninger.

NOVEMBER 2019: FINTUNING

Dagen er kommet hvor vi bogstaveligt skal smage frugten af vores arbejde og fintune vores første gin. Et års research, planlægning, smagninger, bondegårdsbesøg, tænkning, indkøb altsammen er nu kulmineret og sat i sten med et shot af en 76% alkoholisk drink. Og hold da kæft! Den originale plan var at lave en London Dry gin som skal destilleres til 96% herved fjernes 96% af smagen. Men da vi smagte en rå grundspiritus lavet af æblerne så kunne vi simpelthen ikke få os selv til at til at destillere den helt derop. Æblerne giver spiritussen en hel særlig krop, nødet, jordet og kompleks. Så der var ingen tvivl. Selvom vi havde fået trykt labels kunne vi simpelthen ikke få os selv til at ødelægge denne fantastiske spiritus. Til sidst brugte vi en del tid på at prøve forskellige kombinationer af botanicals for at finde den helt rigtige mix som passede perfekt til grundspiritussen.

RELEASEDAGEN

Endelig kom dagen hvor vores Gefjun Abild Gin blev sat fri i verdenen. Release dagen blev afholdt i Solrød Strand sammen med en af vores gode bryggervenner. Vi havde fuldt hus fra start til slut med stor succes.

Nu begynder det hårde arbejde med at bygge fremtiden for Gefjun.

Language
English
Open drop down

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.