Ingredienser

Vores navn “Gefjun” kommer fra en oldnordisk oversættelse af navnet “Gefion”: Gudinden som pløjede øen Sjælland af den svenske muld. Vi vil have at vores gin lugter som hendes parfume, en frisk pløjet mark og dansk sommer. Vi vil have vores whiskyer skal reflektere smagen af jorden, vinden i hendes hår og sveden på hendes pande efter hun har pløjet denne vidunderlige, flade, blæsende og (til tider) solrige ø op af havet.

Vand

Det starter alt sammen med vand. Vand til både whisky og gin spiller en enorm rolle i forhold til hvordan spiritussen ender med at smage. Kalk og andre mineraler gør meget af forskellen på en god og en dårlig spiritus. Vi har været til en masse vandsmagninger fra brønde rundt omkring på øen og endte med en ved Vallør mosen. Vallør brønden ligger mellem en mose og en stor skov hvilket gør at det er noget af det reneste vand på hele Sjælland. Dette må være det tætteste vi kan komme på smagen af Sjælland.

Æbler

Efter mange smagning besluttede vi at gå med en gin baseret på æbler. Til smgninger blev vi ved med at komme tilbage til engelske gins som William Chase. Denne fuldfede næsten whisky-ish natur drog os ind. Og vi så mange af de samme karakteristikker ved andre æble-baserede gins. Vi har fundet den perfekte æbleplantage på en lilleø ved navn Lilleø, hvor frugttræerne har været nød til at slås med jorden for at stå ordentligt fast i hundredevis af år.

Botanicals

Botanicals til gin er hel videnskab med mange forskellige spændende og unikke blandinger og muligheder. Hos Gefjun gik vi med simplicitet fremfor mudrethed. Vi synes at gin der for mange botanicals mudrer smagsindtrykket. Vi vil have en gin som smager som der hvor den kommer fra.

Flasken

Den sidste ingrediens i både whisky og gin er flasken. Flaskens udseende primer ens sind for en type af smagsindtryk. Derfor har kigget på mange forskellige flasker fra andre destillerier. Vi kan rigtig godt lide kompaktheden af denne 0.5L flaske. Ligesom dens tyngde på grund af den tykke bund. Kronen på værket er en glasprop.

Language
English
Open drop down

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.